MİNİ KARNIYARIK / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
İçi için;
Üzeri için;
YAPILIŞI:
İlk önce patlıcanlarımızı alacalı soyalım.
Kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
Fırın kabına alalım.
Tavaya yağ alıp, kıymayıkavuralım.
Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyelim.
Sarımsağı da rendeleyip ekleyelim, kavuralım.
Biberide yemeklik doğrayıp, katalım ve kavuralım.
Salçasını ekleyip, karıştıralım.
Üzerine doğranmış domatesi ekleyelim.
Baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştıralım. 10 dakika pişirelim.
En son üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyip, karıştıralım.
Tepsiye aldığımız patlıcanları ortadan bıçakla çizik atalım.
İçine kıymalı harcımızdan koyalım, düzeltelim.
Üzerlerine domates ve biber koyalım.
Salçayı suda açıp, tuz ekleyip, karıştıralım.
Yemeğimizin üzerine tepsimize gezdirelim.
Üzerini yağlı kağıt ile örtüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10-12 dakika pişirelim.