MUSKA PAÇANGA BÖREĞİ
2 adet yufka
yufkaları yapıştırmak için yarım çay bardağı su
50 gr pastırma
100 gr rende kaşar peyniri
2 adet orta boy domates
2 adet sivri biber
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Yufkanızı tezgaha serin ve iki parçaya katlayın ve 4 parmak eninde dilimlere ayırın. 2 yufkaya da aynı işlemi uygulayıp kenara ayırın.
Domatesleri 4 parçaya bölün ve çekirdeklerini çıkarıp küpler halinde doğrayın.
Biberi boyuna 2 parçaya bölün ve çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın.
Kaşar peynirini rendeleyin, pastırmaları ince ince kıyıp tüm iç malzemesini bir kap içinde karıştırın. Kestiğiniz şeridi tezgaha serin, ucuna istediğiniz kadar (çok abartmadan) pastırmalı harçtan koyun.
İç koyduğunuz yufkayı önce kendine doğru kare oluşturacak şekilde, sonra da sağa ve sola doğru düzgün üçgenler olacak şekilde katlayın. Yufkanın ucunu su ile ıslatarak muska şeklindeki börekleri kapatın.
Tavaya yağı alın ve kızdırın, dikkatlice börekleri önlü arkalı nar gibi oluncaya kadar kızartın.
Pişen börekleri havlu kağıt serili tabağa alın ve sıcak servis yapın.