X
X

Gelinim Mutfakta - Nardan Aşı Tarifi

19.02.2020 Çarşamba 13:36 (Güncellendi: 19.02.2020 - 13:36)

Gelinim Mutfakta programının 19 Şubat 2020 Çarşamba günü yayınlanan 463. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Nardan Aşı" tarifi!

NARDAN AŞI

Köftesi için

500 gr. dana kıyma

1 adet soğan

1 su bardağı ince bulgur

1 çorba kaşığı kuru reyhan

1 çorba kaşığı kırmızı pul biber

Suyu için

2,5 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı domates salçası

1 adet soğan

5,5 bardak kaynar su

1 çay bardağı nar ekşisi

1 çorba kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı Tuz

YAPILIŞI:

Köftesi için 1 adet soğan valso’dan geçirin.

500 gr kıyma, 1 bardak ince bulgur, tuz ve 1’er çorba kaşığı kuru reyhan, pul kırmızı biber, ekleyip, iyice yoğurun.

Bu işlem bulgurun tamamen karışması için 5-10 dakika sürecektir.

Sonra köfte harcından fındıktan büyük, cevizden küçük büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın.

Daha sonra 1 adet daha soğanı iri doğrayın yada valso’dan çekin.

Tencereye ekleyip 2,5 çorba kaşığı tereyağını koyup eriyince, soğanı katın.

Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dakika kavurun.

Karıştırmaya devam ederek 1 çorba kaşığı domates salçasını katıp, 1-2 dakika daha pişirin.

Üzerine 1.200 ml suyu ekleyip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın.

Karıştırarak 125 ml nar ekşisi ve köfteleri ilave edip, yaklaşık 20-25 dakika daha pişirin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI