NARDAN AŞI
Köftesi için
500 gr. dana kıyma
1 adet soğan
1 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı kuru reyhan
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Suyu için
2,5 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet soğan
5,5 bardak kaynar su
1 çay bardağı nar ekşisi
1 çorba kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı Tuz
YAPILIŞI:
Köftesi için 1 adet soğan valso’dan geçirin.
500 gr kıyma, 1 bardak ince bulgur, tuz ve 1’er çorba kaşığı kuru reyhan, pul kırmızı biber, ekleyip, iyice yoğurun.
Bu işlem bulgurun tamamen karışması için 5-10 dakika sürecektir.
Sonra köfte harcından fındıktan büyük, cevizden küçük büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın.
Daha sonra 1 adet daha soğanı iri doğrayın yada valso’dan çekin.
Tencereye ekleyip 2,5 çorba kaşığı tereyağını koyup eriyince, soğanı katın.
Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dakika kavurun.
Karıştırmaya devam ederek 1 çorba kaşığı domates salçasını katıp, 1-2 dakika daha pişirin.
Üzerine 1.200 ml suyu ekleyip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın.
Karıştırarak 125 ml nar ekşisi ve köfteleri ilave edip, yaklaşık 20-25 dakika daha pişirin.