CANLI YAYIN
OSMANLI PİLAVI / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
Köftesi için;
Pilavı için;
YAPILIŞI:
Pirinci çok iyi yıkayın.
Havucu soyup yıkayın ve rendenin kalın tarafı ile rendeleyin.
Ispanakların yapraklarını ayırıp iyice yıkayın ve incecik kıyın.
Arpacık soganları yemeklik doğrayın.
Tereyağ ve sıvıyağı tencereye alıp soğanı kavurun ve havucu ekleyin.
2-3 dakika sonra ıspanağı ekleyin.
2-3 dakika sonra pirinci ekleyin.
Pirinci iyice kavurup, tuz ve suyunu ekleyip demlendirin.
Köfte malzemelerini çok iyi yoğurun.
Minik köfteler elde edin.
Una bulayıp kızartın.
Sırasıyla kalıbın dibine köfteleri üzerine pilavı ekleyip,ters çevirerek servis edin.