OTLU BÖREK
1 adet yufka
2 yemek kaşığı zeytinyağı
HARCI İÇİN:
Yarım su bardağı süt
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
Bir tutam muskat rendesi
İÇ MALZEME;
1 adet pırasanın yeşil kısmı
Yarım demet Ispanak
Yarım demet pazı,
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydonoz
2 diş sarımsak
3 adet arpacık soğan
3 avuç çökelek peyniri
2 çay kaşığı Karabiber
2 çay kaşığı kırmızıbiber
2 çay kaşığı tuz
Bir avuç ceviz
İÇİ İÇİN:
1 yemek kaşığı zeytinyağında, sarımsak ve soğanları pembeleşene kadar kavurun. İnce ince doğradığınız otları ilave ederek kavurmaya devam edin. Ateşi kapatıp tuz,karabiber ve kırmızı biberle baharatlandırın. Cevizi ve peyniri ekleyip karıştırın.
HARCI İÇİN:
Süt, yoğurt ve sütü bir çırpın. Muskat rendesi ekleyip karıştırın.
YAPILIŞ:
Yufka tezgaha serin. Yufkanın yüzeyine hazırlanan harçtan bir parça fırça ile sürün. İç olarak hazırlanan otlu karışımı, yufkanın her tarafına gelecek şekilde serpin. Yufkayı, her 2 ucundan birbirine doğru büzün. Ortadan keserek yağlanmış tepsiye yerleştirin.. Kalan yumurtalı harcı böreğin üzerine dökün. 10 dakika yufkanın harcı çekmesi için bekletin. 200 derece ısıtılmış fırında,yaklaşık 30 dak. her tarafı kızarana kadar pişirin.