PATATES ÇANAĞINDA MİSKET KÖFTE / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
Köfte için;
- 150 gr kıyma
- 1 adet yumurta
- 4-5 dal maydanoz
- 2 çorba kaşığı ufalanmış ekmek
- Yarım soğan
- 1 diş sarımsak
- 1'er tutam tuz, pul biber, karabiber, kekik
Püre için;
- 2 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 er tutam tuz, karabiber
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- Kekik
- Yarım bardak su
YAPILIŞI:
- Köfte için soğanı, sarımsağı rendeleyelim ve tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım.
- Güzelce yoğrulan köfteyi bir saat buzdolabında dinlendirelim.
- Püre için patatesleri soyarak üzerine su ve tuzu ilave edip haşlamaya bırakalım.
- Haşlanan patateslerin suyunu süzerek tereyağı ve karabiberi ekleyerek ezmeye başlayalım. Blendır ile yapmıyoruz.
- Hazır olan pürelerden parçalar alarak çanak şeklinde şekiller verelim.
- Dinlenen köfteyi dolaptan çıkararak misket büyüklüğünde şekiller verelim.
- Kızgın yağda her yeri kızaracak şekilde kızartalım.
- Kızaran köfteleri çanaklarımızın içine dolduralım.
- Sosu için sos tavasına sıvı yağ, sarımsak ve salçayı alalım.
- Salça kavrulunca kekikte ilave ederek su ile açalım. Akışkan bir kıvam olması yeterli.
- Çanaklarn üzerine dökerek servis edelim.