PATATES KEK
4 adet patates – ince dilimlenmiş (Su – haşlamak için)
2 dal biberiye
Yarım su bardağı krema
2 çay kaşığı Tuz
2 çay kaşığı Karabiber
Kek Hamuru için
3 adet yumurta
1 su bardağı ayçiçek yağı
1,5 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
Üzeri için Malzemeler
5 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 çay kaşığı Kırmızı toz biber
1 dal Taze biberiye
Yapılışı:
Bir tencereye dilimlenmiş patatesleri koyup 7 – 8 dakika bol suda haşlayın. Haşlanan patatesleri süzün ve 8 dilimi kenara ayırdıktan sonra kalan patates dilimlerini ezin… Biberiyeleri sap kısımlarından ayırıp ince kıyın ve patateslerin üzerine ekleyin, ardından krema, tuz ve karabiber ekleyip ezin.
Kek hamuru için; Derin bir kapta yumurtayı sütle çırpın… ayçiçek yağını ilave edip iyice karışana kadar çırpın. Kuru malzemeleri yumurtalı karışıma ekleyin… Kek hamuru hazır olunca patatesli karışımı ilave edin ve karıştırın. Harcı küçük kek kalıplarına dökün… üzerine kenara ayırdığınız patates dilimlerinden keserek koyun… patates dilimlerinin üzerine zeytinyağı sürün, toz kırmızı biber serpin biberiyelerden yerleştirin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.