PATATES MANTISI
4 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı muskat rendesi
1-2 tutam kıyılmış maydanoz
1 litre su
Kıyması için:
150 gr kıyma
1 küçük boy soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Servisi için:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Patatesleri soyun ve iri küpler halinde doğrayın. Tencereye aldığınız patateslere tuz ve su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan patatesleri süzün ve tencereye, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve kuru nane ekleyerek ezin. Hazırladığınız püreden yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Parmağınızla ortasına delik açarak genişletin ve çanak yapın. Hazırladığınız patates çanaklarını servis tabağına alın. İçine isteğe göre kıymalı harç koyun. Patates mantılarının üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirin. Son olarak salçalı sos gezdirin, maydanoz serperek servis yapın.