PATATES PÜRELİ PATLICAN KEBABI
400 gr kuşbaşı tavuk eti
4 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy soğan
1 adet çarliston biber
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı sıvıyağ (patlıcanları kızartmak için)
4 yemek kaşığı sıvıyağ (tavukları sotelemek için)
Püresi için:
2 adet orta boy patates
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığının ucuyla tereyağı
2 çay kaşığı Tuz
Sosu İçin:
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
Üzeri için:
Taze kaşar rendesi
Yapılışı:
Patlıcanları soyun, karnıyarıkta yaptığınız gibi çok derin olmayan bir çizik atın ve kızdırdığınız sıvıyağ da çevirerek kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havlu serilmiş tabağa alın.
Butların derilerini çıkarıp kuşbaşı doğrayın.
Soğanı ve biberleri ince ince yemeklik doğrayın. Tavaya sıvıyağı alın, soğanları ve tuzu ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Tavukları ekleyin ve kavurun. Suyunu salınca biberleri ekleyin ve tavukla pişinceye kadar soteleyin. Pişen tavukları ocaktan alın.
Patatesleri haşlayın ve çatal yardımıyla ezin. Bir tavaya alıp üzerine sütü ve margarini ekleyin, tavada karıştırarak sütü tamamen çektirin tuzla tatlandırın.
Kızarttığınız patlıcanları fırın tepsisine dizin. Sotelediğiniz tavukları patlıcanlara paylaştırın. Hazırladığınız püreyi tavukların üzerine paylaştırın ve kaşık yardımıyla düzeltin. Üzerlerine rendelediğiniz kaşar peynirinden serpin.
Son olarak su ve salçayı iyice karıştırın ve patlıcanların tepsisine dökün. 200 derece önceden ısıtılmış fırında patlıcanların üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın.