CANLI YAYIN
PATATESLİ DİLİM BÖREK
3 adet yufka
2 adet orta boy patates
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı rende kaşar peynir
2 çay kaşığı kırmızı biber
2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Patatesleri rendeleyin, kırmızı biberini ve tuzunu katarak tereyağında soteleyin. Yumurta, yoğurt ve sotelediğiniz patatesleri iyice karıştırın.
Yufkayı tezgaha serin, üzerine patatesli harçtan yayın. Üç kat üst üste aynı işlemi yapıp tamamlayın. Rulo şeklinde sıkıca kıvırın. Derin dondurucuda yarım saat dinlendirin.
Dolaptan çıkarıp 2 parmak eninde kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin.
180 °C ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.