PATATESLİ TOP KÖFTE / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
250 gr kıyma
1 küçük soğan
1 dilim ekmekiçi
2 büyük patates
2 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 su bardağı domates suyu
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tutam tarçın
100 gr dil peyniri
1 tatlı kaşığı kıyılmış dereotu
Kızartmak için: sıvı yağ
YAPILIŞI:
Köfte için soğanı soyup rendeleyin.
Suyunu sıkıp süzün.
Ekmek içini su ile ıslatıp suyunu sıkın.
Bir kasede kıyma, ufalanmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz tuz ve baharatı ilave edip yoğurun.
Kıymadan misket büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın, kızgın yağda kızartın.
Fazla yağını kağıt bir havlu üzerine alıp süzdürün.
Domates suyu, zeytinyağı ve tarçını bir kasede karıştırın.
Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla birlikte haşlayın.
Ilınınca kabuklarını soyup enine ikiye kesin.
Parizyen kaşık yardımıyla içini hafifçe çukurlaştırın.
Patatesleri fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine domates suyunun yarısını gezdirerek dökün.
Köfteleri her yarım patatesin üzerine paylaştırıp dil peynirini yerleştirin.
En son olarak kalan domates suyunu dökün.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında peynirler kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından alın.
Kıyılmış dereotu ile süsleyin.