PATLICAN KEBABI / 50 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
6 adet patlıcan
750 gr. orta yağlı kıyma – tek çekim
1 adet orta boy soğan – rende
2 diş sarımsak
3 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı Kimyon
2 çay kaşığı Kuru kekik
1 çay Pul biber
Üzeri için Malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağı – erimiş
2 adet domates
5 adet yeşil biber
1 baş sarımsak
YAPILIŞI:
Bir kapta kıyma, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biberi karıştırın.
Harçtan cevizden biraz büyük parçalar koparın.
Yuvarlayarak hafif yassı köfteler elde edin.
Patlıcanları soymadan iki parmak kalınlığında dilimleyin.
Yuvarlak fırın kabına hazırladığınız köfteleri ve kestiğiniz patlıcanları, bir köfte, bir patlıcan olacak şekilde sıralayın.
Erittiğiniz tereyağını köfte ve patlıcanların üzerine gezdirin.
Domatesleri dörde bölün ve fırın kabınızın ortasında boş kalan bölüme yerleştirin.
Üzerine biberleri ve ortadan ikiye böldüğünüz 1 baş sarımsağı ekleyin.
Fırın kabınızın üzerini önce bir fırın kağıdı ardından alüminyum folyoyla kapatın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Ardından üzerini açıp 15 – 20 dakika daha pişirin.