PATLICANLI VOLOVAN / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER:
- 12 milföy hamuru
- 2 patlıcan
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 yumurta sarısı
- Tuz
- Karabiber
Süslemek için;
YAPILIŞI:
- Hamurları yumuşaması için 15 dakika oda sıcaklığında bekletin.
- Yuvarlak bir kalıpla her bir hamurdan iki parça kesin.
- 12 tanesini kenarlardan 1 cm kalacak kadar daha küçük bir kalıpla ortasından keserek halka şekli verin.
- Halka şeklindeki hamurları yuvarlak hamurların üzerine yapıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.
- Hamurların kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Patlıcanları fırın ızgarasında ara ara çevirerek iyice yumuşayıncaya kadar közleyin.
- Kabuklarını soyup suyunu süzün ve bir kaseye alın.
- İçine sarımsak rendeleyin.
- Tahin, tuz, karabiber, pulbiber ekleyip karıştırın.
- Karışımı volovanların içine doldurun.
- Üzerlerini taze kekik ile süsleyerek servis yapın.