PAZI DOLGULU KÖFTE
Kıymalı harç için:
400 gr. kıyma
1 adet yumurta
1 su bardağı ekmek kırıntısı
2 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı Kimyon
1 çay kaşığı Yenibahar
İç dolgusu için malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım bağ pazı
1 diş sarımsak
1 su bardağı süzme peynir
2 yemek kaşığı toz parmesan
1 çay kaşığı Tuz
2 çay kaşığı Karabiber
Pane için:
10 yemek kaşığı Un
2 yumurta Yumurta çırpılmış
10 yemek kaşığı Galeta unu
Ayçiçek yağı – kızartmak için
Üzeri için malzemeler
Domates sos
Kaşar peyniri
Yapılışı:
Kıymalı harç için olan malzemeleri bir kasede iyice yoğurun. 5 eşit parçaya bölün. Pazılı harç için, pazıların damarlı kısımlarını alıp, çok ince kıyın. Bir tavada tereyağını eritin ve pazıları ilave edip iyice suyunu çekinceye kadar kavurun. Pazıları bir kaseye alın ve içerisine diğer malzemeleri ekleyip, karıştırın. Streç filmi tezgaha açın ve üzerine kıymalardan birisini alın. Elinizle üzerine bastırarak yassı bir yüzey elde edin. Pazılı harçtan üzerine kaşıkla yayın. Ardından köfteyi rulo yaparak kapatıp, streçle sarın. Her bir köfte topunu bu şekilde hazırlayın. Köfteleri önce una sonra yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın. Kızaran köfteleri fırın kabına alın ve üzerilerine bir kaşık domates sos ve bir tutam kaşar peyniri serpip, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin.