PERDE PİLAVI / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER:
Hamuru için;
Pilavı için;
YAPILIŞI:
Tavukları haşlıyoruz.
Hamur için;
Karıştırma kabımıza bütün malzemeleri alıp güzelce karıştırıyoruz.
Üzerine aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.
Hamuru 1 dakika kadar dinlendirdikten sonra 6 eşit bezeye bölüyoruz.
Bir tane beze alıp biraz un kullanarak oklava veya merdane yardımı ile yemek tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açıyoruz. (Gerçekten çok rahat açılan bir hamur el ile çekince bile açılıyor)
Daha sonra sıvı yağ ile güzelce yağladığımız ısıya dayanıklı herhangi bir fırın kabının içerisine bademleri sıralayıp üzerine açtığımız hamuru güzelce yerleştiriyoruz.
Haşlanan tavukları elimiz ile güzelce didikliyoruz.
Pilav için;
Bir tencerenin içerisine zeytinyağımızı alıp üzerine çam fıstığı ve bademi atıp biraz kavrulana kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de ekleyip 5 dakika daha kavurup üzerine 2 su bardağı haşlanan tavuğun suyundan ekliyoruz.
Daha sonra tuzunu ve şekerini ekleyip pilavı pişmeye bırakıyoruz.
Pişen pilava didiklediğimiz tavukları ve karabiberi ekleyip güzelce karıştırıp pilavı soğuması için bir kenara alıyoruz.
Pilav soğurken hamurumuzu hazırlıyoruz
Hamurun içerisine soğuyan pilavdan koyup kenarlardan sarkan parçaları pilavın üzerine kapatıp elimiz ile hafif bastırıyoruz..
20 derece de, 30 dakika pişiriyoruz.