PEYNİRLİ GÖZLEME
HAMURU:
2,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı için Malzemeler
2 su bardağı beyaz peynir – rende
1 su bardağı kaşar peyniri – rende
Yarım bağ maydanoz
Yapılışı:
Beyaz peynir ve kaşar peyniri rendeleyin.
Maydanozu ince kıyın ve peynirlerle karıştırın.
Bir karıştırma kabına un, tuz ve ılık suyu ekleyip, yoğurun ve bir hamur kıvamına getirin.
Ceviz büyüklüğünde bezeler kopararak hafif unladığınız tezgahta hamuru ince olacak şekilde açın.
Ortasına peynirli harçtan koyup bir zarf şeklinde kapatın.
Ocağa tavayı alın içerisine ayçiçek yağı dökün ve bir kağıt havlu yardımıyla tavanın her tarafına yayın.
Gözlemeyi tavaya alın alt tarafı pişerken üzerine ayçiçek yağı gezdirin ve çevirin.
Hazırladığınız bütün gözlemeleri bu şekilde pişirin ve sıcak servis edin.