PİRPİRİM AŞI
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı bulgur
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
Uarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
Uarım demet semizotu
3 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Su (9 bardak civarı)
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayın.
Sarımsakları ince ince kıyın.
Semizotlarını ayıklayın, yıkayın, süzün ve saplarıyla birlikte doğrayın.
Orta boy bir tencereye soğanı ve zeytinyağını alın. Bir miktar tuz ekleyerek orta ateşte şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
Salçayı ve sarımsakları ilave ederek kavurmaya devam edin.
Mercimek ve bulguru ekleyerek karıştırın.
5-6 su bardağı kadar su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Mercimek ve bulgur pişmeye başlayınca nohut ve semizotunu ekleyin.
Nar ekşisi, tuz ve karabiber ilave ederek orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika (gerektiğinde sıcak su ilave ederek) pişirin.