X
X

Gelinim Mutfakta - Portakallı İrmik Tatlısı ve Çikolata Yaprakları Tarifi

08.01.2021 Cuma 13:29 (Güncellendi: 08.01.2021 - 13:29)

Gelinim Mutfakta programının 8 Ocak 2021 Cuma günü yayınlanan 615. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Portakallı İrmik Tatlısı ve Çikolata Yaprakları" tarifi!

PORTAKALLI İRMİK TATLISI / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

Malzemeler:

  • Bir paket yulaflı bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 750 ml süt
  • 3 portakal
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker

YAPILIŞI:

Bisküviyi toz haline getirip, tereyağ ile karıştırın ve tabanını oluşturun. Buzdolabına kaldırın.

Tencerede irmik, şeker ve süt ile kıvamlı muhallebi pişirip, altını söndürünce 3-4 dakika kadar çırpın.

Tabanın üzerine dökün ve hemen dolaba atın.

Portakalın suyunu sıkıp nişasta ve şeker ile karıştırarak peltesini pişirin.

Karışımın üzerine dökün.

Sogumaya alın.

ÇİKOLATA YAPRAKLARI

Malzemeler:

  • 80gr bitter çikolata
  • 12-14 adet nane yaprağı

YAPILIŞI:

Çikolatayı ben marie usulü eritip, iyice yıkadığımız nane yapraklarını çikolataya batırın.

Yaprakların her tarafının kaplanabilmesi için kuru olması gerekiyor.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI