SEBZELİ KESE BÖREĞİ / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
2 adet yufka
İçi için:
Yapılışı:
Maydanozların saplarını ayırıp haşlayın. Böreği bağlayacağınız için haşlama derecesi ve dengesi çok önemli.
Pırasaları yıkayıp,ince ince doğrayın.
Kavuracağınız tencereye yağı alıp, pırasaları ekleyin.
Altını açın, sırayla ince kıydığınız pazı yapraklarını, kapya biberi ve rendelediğiniz kabağı ekleyin.
Suyunu salıp çekinceye kadar 7-8 dakika pişirin.
Baharatını ekleyip harmanlayın ve ateşten alın.
Yufkayı ikiye katlayıp, bir kase yardımıyla yuvarlak kesin.
İç harca rendelediğiniz taze kaşarı ekleyin.
Her kestiğiniz yuvarlağa dolu dolu harç koyup, kese gibi büzün ve maydanoz sapları ile bağlayıp, ısıttığınız yağda kızartın.