ŞEHRİYELİ ET KAVURMA
2 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı et suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
400 gr. kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
1 adet dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
2 domates
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım bardak sıcak su
1 çay kaşığı kekik
Tuz-karabiber
YAPILIŞI:
Soğanı piyazlık doğrayın.
Biberleri ve domatesleri küp küp kesin.
Teflon bir tencerede kuşbaşı etleri suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip et yumuşayana dek pişirin.
Etler pişerken zeytinyağını ayrı bir tencerede kızdırın.
Arpa şehriyeyi atıp rengi dönene kadar kavurun.
Et suyunu, tuz ve karabiberini ilave edip kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.
Etler yumuşayıp suyunu çekince tereyağı, soğan ve biberleri ekleyip kavurun.
Daha sonra domates, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip biraz daha çevirin.
1/2 bardak sıcak su ilave edin. 5 dakika pişirip ocaktan alın.
Demlenen arpa şehriyeyi bir fırın kabına alın.
Üzerine etli karışımı suyuyla birlikte yayın.
Kabın üzerini aliminyum folyo ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-30 dakika pişirin.