ŞERBETLİ İRMİK TATLISI
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un +2 yemek kaşığı un
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
Şerbet için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
2 damla limon suyu
Yapılışı:
Şerbeti için su ve şekeri orta boy bir tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. 1-2 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.
Hamur malzemelerinin tamamını derin bir yoğurma kabına alın. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar yoğurun.
Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın (19 civarı çıkıyor) Tepsiye 3 cm aralıklarla dizin. Küçük bir kapak ya da krema sıkma duyunun arkası ile üzerilerine şekil verin.
175 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin (24-25 dk)
Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
Şerbeti çekip soğuyan tatlıları servis yapın.