SİRON / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
Sulandırılmış Sarımsaklı Süzme Yoğurt İçin:
Tereyağlı Sos İçin:
YAPILIŞI:
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
Yufkayı en ucundan başlayarak yuvarlayın.
3 cm uzunluğunda yufka halkaları kesin.
Yağladığınız yuvarlak cam fırın kabına yufkaları dik olacak şekilde dizin.
Yufkaları 20 dakika kızarana kadar pişirin.
Bu sırada tereyağını eritip kıymayı kavurun.
Soğanı ekleyin, iyice kavrulunca ocaktan alın.
En son tuz ve karabiberi ekleyin.
Sarımsaklı sulandırılmış yoğurdu hazırlamak için süzme yoğurdu, suyu, tuzu ve rendelenmiş sarımsakları bir kabın içinde iyice karıştırın.
Fırından çıkan yufkaların üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün ve tekrar 10 dakika fırınlayın.
Fırından çıkan yufkaların üzerine kıymayı yerleştirin ve erimiş tereyağı dökerek servis edin.