SOĞUK ÇORBA / 35 dk
500 gram yoğurt
4 su bardağı soğuk su
3 adet orta boy salatalık
4 yemek kaşığı haşlanmış ince bulgur
2 yemek kaşığı haşlanmış mısır
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
Yarım su bardağı haşlanmış mercimek
yarım demet dereotu
1/4 demet maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 çay kaşığı tuz
Servisi için:
1 adet küçük boy turp
Yapılışı:
Bol suda yıkadıktan sonra kabuğunu alacalı şekilde soyduğunuz salatalıkları küçük küpler halinde doğrayın.
Dereotu ve ayıkladığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın.
Yoğurdu geniş bir servis kasesine alın. Azar azar eklediğiniz soğuk su yardımıyla kıvamını açın.
Pürüzsüz olan yoğurt koyu bir ayran kıvamına geldiğinde doğranmış salatalık, kıyılmış yeşillikler, haşlanmış ince bulgur, haşlanmış mısır, zeytinyağı ve tuz ilavesiyle karıştırın.
Servis kaselerine aldığınız soğuk çorbayı küçük küpler halinde doğranmış turp ilavesiyle bekletmeden servis edin.