SUSAMLI TAVUK
Marine etmek için Malzemeler
500 gr. Tavuk göğüs – jülyen doğranmış
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dal kekik
1 diş sarımsak – ezilmiş
Sos için Malzemeler
yarım su bardağı et suyu
yarım su bardağı su
1.5 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı soya sosu
Diğer Malzemeler
2 adet orta boy soğan – iri küp doğranmış
Yarım sarı dolmalık biber – iri küp doğranmış
2 adet dolmalık biber – iri küp doğranmış
1 tatlı kaşığı Tuz
2 çay kaşığı Karabiber
3 yemek kaşığı susam
Yapılışı:
Tavukları jülyen doğrayın ve marinasyon için olan tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp tavukları ekleyin kenara alın.
Ayrı bir kapta soya sosu, et suyu, su ve mısır nişastasını iyice çırpın.
Wok tavaya tavukları koyup iyice mühürleyin baharatlandırın ve kenara alın.
Aynı tavaya zeytinyağı koyup soğanlar ekleyin ve yumuşayıncaya kadar soteleyin, kenara aldığınız tavukları sebzelere ekleyin karıştırın, soya soslu karışımı üzerine dökün ve sos hafif kalınlaşıncaya kadar pişirin. Yaklaşık 10 dakika pişmesi gerekiyor…
Ayrı bir tavada susamları orta ateşte kavurun ve tavukların üzerine serpin...