X
X

Gelinim Mutfakta - Sütlü Kadayıf Sarma Tarifi

31.01.2020 Cuma 14:06 (Güncellendi: 31.01.2020 - 14:06)

Gelinim Mutfakta programının 31 Ocak 2020 Cuma günü yayınlanan 450. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Sütlü Kadayıf Sarma" tarifi!

SÜTLÜ KADAYIF SARMA

Yarım kg kadayıf

100 gr tereyağı

4 adet yerli muz

10 adet çilek

3 avuç ceviz

Şerbeti İçin;

 2 su bardağı süt

 2 su bardağı su

 2 su bardağı toz şeker

YAPILIŞI:

Şerbeti için 2 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu kaynatın.

Şeker eriyip kaynayınca 3 dakika daha kaynatın ve ardından altını kapatıp biraz serinleyene kadar bekletin.

Serinleyince içine 2 su bardağı süt ilave edin ve soğuması için buzdolabına bırakın.

Tatlı sıcak ve şerbet soğuk olacak ki tatlının çıtırlığı azalmasın.

100 gr tereyağını eritin.

Yarım kg kadayıfı kasede elinizle açıp havalandırın.

Üzerine erittiğiniz yağı gezdirin ve sürekli karıştırarak kadayıfın her tarafına tereyağını yedirin.

Tencerede kalan yağı da mutlaka kadayıfla sıyırın ki ziyan olmasın.

Ardından 1 avuç kadar yağlı kadayıfı tezgaha uzunlamasına yayın.

3 avuç cevizi kıyın.

4 adet muzu ortadan ikiye kesin.

10 adet çileği de çok ince olmayacak şekilde 2,3 dilime kesin.

2 avuç kadar yağlı kadayıfı tezgaha uzunlamasına yayın.

İçine dilerseniz muz, çilek veya ceviz hatta ceviz ve muzu beraber koyup sarın.

Sararken çok gevşek veya sıkı sarmayın ve kenarlarını içe doğru kapatın ki cevizler dökülmesin.

180 derecede ve önceden ısınmış alt üst fanlı fanlı çalışan fırının orta rafında 35 dakika pişirin.

Fırından çıkınca sıcağı üzerindeyken üzerine soğumuş şerbeti gezdirerek dökün.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI