TAÇE KRAÇE
2 su bardağı ıslatılmış ispir fasulyesi
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı kuru soğan
Köftesi İçin;
300 gr dana kıyma
Yarım bayat ekmek
2 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı un
2 adet kuru kırmızı biber
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Akşamdan ıslanan fasulyeyi, kırmızı ve beyaz kuru soğanı haşlayın.
O haşlanırken köftesi için, ekmek içini ufalayın bir kaba koyun.
Üzerine kuru soğanları rendeleyin.
Daha sonra kıymayı karabiber ve tuzuyla ekleyip iyice yoğurun.
Yoğurduktan sonra, elinizle ufak parçalar koparıp uzun oval köfteler hazırlayın.
Daha sonra hazırladığınız bu köfteleri kızartın.
Bu sırada haşlanan fasulyeyi çıkarıp soğuk sudan geçirin.
Haşlanan soğanları ise bir kaba alıp ezin.
Ardından başka bir tencereye yağ koyup ezdiğiniz soğanları, salçaları ve unu koyarak kavurun.
Sonrasında haşlanan fasulyeleri, kuru biberleri çok az suyla 5 dk kadar pişirin.
Piştikten sonra alçak bir güvece koyup üzeri zar bağlayana kadar fırında pişirin.