TAHİNLİ ISPANAKLI SAC BÖREĞİ / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
Hamuru için;
250 gr.un
1 dilim bayat ekmek
Bir tutam tuz
Bir su bardağı su
İçi için;
Bir bağ ıspanak
Bir adet soğan
Bir tutam pulbiber
Bir Tutam karabiber
Bir tutam tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı tahin
Üzerine sürmek için;
1 yemek kaşığı tereyağı
servis etmek için;
1 adet limon
YAPILIŞI:
Bayat ekmeği bir bardak kadar suyla ıslayın.
Dış kabuğunu çıkarın.
Daha sonra ıslattığınız ekmeği, avucunuzun içinde sıkarak suyunu alın.
Un, biraz tuz, ıslatığınız ekmek ve ekmeği ıslattığınız suyla hamur yoğurun ve üzerini örtüp dinlendirin.
Ispanakları yıkayıp, ayıklayın ve saplarını kesip, yapraklarını doğrayın.
Hamurunuz dinlenirken, soğanları küçük küçük çintin.
2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ile iyice kavurun.
Kavrulan soğana ıspanakları ekleyip, bir kaç dakika kavurun ve baharatlarını atın.
Kavrulan ıspanaklı harcı ocaktan alıp, ılımaya bırakmayın.
Ilıyınca içine tahini ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamurunuzu küçük bezelere ayırın ve her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın.
İçine 1 yemek kaşığı ıspanaklı içten koyup, yayın ve "D" şekli vererek kapatın.
Kenarını çay veya kahve tabağıyla kesip, sacda veya önlü arkalı pişirin.
Pişirdiğiniz böreklere tereyağı sürün.
Limon ile servis edin.