TAHİNLİ MANTILI KÖFTE
350 gr. kıyma
350 gr mantı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yumurta
Yarım bağ maydanoz
2 çorba kaşığı galeta unu
1,5 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı köfte baharı
Yarım çorba kaşığı sumak
1,5 çorba kaşığı zeytinyağı
Sos
4 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı yoğun tahin
2 limonun suyu
Sumak
Yapılışı:
Tepsiye fırın kağıdı koyun.
Mantıları biraz zeytinyağı ile yağladıktan sonra ısınmış 250 derecelik fırında 4-5 dakika kızartın.
Kıymayı çukur bir kaba koyun, 1 adet soğanı, yarım demet maydanozu ve 2 diş sarımsağı ince ince kıyıp kıymaya ekleyin.
Sonra karışıma baharatları ekleyin, içine 1 yumurtayı kırın ve köfte harcını yoğurun.
2 çorba kaşığı kadar galeta unu ekleyin.
Köftelerinizi mantıların büyüklüğünde toplar haline getirin.
Ardından köfteleri de ekleyin tepsiye ve mantılarla karıştırın.
15-20 dakika kadar da köftelerle pişirin.
4 çorba kaşığı yoğurdu, 2 çorba kaşığı tahin ve 2 limonun suyu ile iyice karıştırın.
Mantılı köftelerin üzerine bu sosu döktükten sonra sumağı da üzerine serpin…