TAVUK KOKOREÇ / 50 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Ayçiçek yağı
4 adet tavuk kalça
4 – 5 adet sivri biber
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 tutam kimyon
1 tutam pul biber
1 tutam kekik
2 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
YAPILIŞI:
Tavanızı ocağa alın ve altını açıp ısıtın.
Tavukları küçük küpler olacak şekilde doğrayın.
Isınan tavanıza ayçiçek yağı ekleyip tavukları ilave edin ve kavurmaya başlayın.
Sivri biberleri ince ince dilimleyin, domatesleri dörde bölün ve iç çekirdeklerini alıp etli kısmını küçük küpler olacak şekilde doğrayın.
Tavuklar hafif pişmeye başladığında biberleri tavaya ilave edin.
Bir adet sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin.
Biberler yumuşadıktan sonra doğradığınız domatesleri de ilave edip kavurun.
Domatesler kendini bıraktığı sırada baharatları ekleyerek tatlandırın ve ocaktan alıp servis edin.