TAVUK SARMA
250 gram tavuk göğsü (inceltilmiş dört parça)
100 gram galeta unu
1 adet yumurta
10 adet mantar
1 diş sarımsak
1 adet közlenmiş kırmızı biber
1 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 dilim kaşar peyniri
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sos için:
2 yemek kaşığı domates salçası
75 ml. krema
Yapılışı:
Yumurtayı geniş bir kasede çırpın. Galeta ununu düz bir tabağa alın. Öncelikle çırpılmış yumurtaya sonrasında galeta ununa batırdığınız tavuk parçalarını bir kenarda bekletin.
Mantarları dört eşit parçaya bölün. Sarımsağı küçük parçalar halinde doğrayın. Közlenmiş kırmızı biberi, küçük küpler halinde kesin.
Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın.
Tavaya aldığınız mantarları, soteleyin sarımsakları ekleyin. Son olarak tuz, karabiber ve minik küpler halinde doğranmış közlenmiş kırmızı biberi ekleyin.
Galeta ununa buladığınız fileto tavukların içine mantarlı harcı ekleyin.
Bir dilim kaşar peyniri yerleştirdiğiniz tavukları rulo şeklinde sarın. Üzerlerine birer adet kürdan batırıp rulo şeklinde kalmalarını sağlayın.
Çok az miktarda ayçiçek yağını ayrı bir tavada kızdırın.
Hazırladığınız tavuk sarmaları yüksek ateşte, aralarda ters yüz ederek kızartın.
Sos tenceresine domates salçası ve kremayı alın. 3-4 dakika pişirip, kıvamlı bir sos elde ettiğinizde ocaktan alın.
Hazırladığınız sosu tabağa alın. Kızarttığınız tavukların kürdanlarını çıkarıp iki eşit parçaya bölün. Sosun üzerine yerleştirin...