TAVUKLU BEYAZ LAHANALI NOHUT YAHNİSİ
500 g tavuk eti (Tercihen kalça tarafından)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kapya biber
500 g beyaz lahana
500 g haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı toz zerdeçal
Sıcak su
Yapılışı:
Tereyağını tencerede eritip, küp doğranmış biberleri ve yarım mandalina büyüklüğünde kestiğiniz tavuk etlerini 10 dakika boyunca kavurun.
İnce doğradığınız beyaz lahanayı ekleyin. 5 dakika daha kavurun. Unu ilave edip birkaç kez çevirin.
Üzerini örtecek kadar sıcak suyu, diri kıvamda haşladığınız nohutları, tuzu ve baharatını da ekleyin.
Önce yüksek ateşte 10 dakika pişirin. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 20 dakika daha pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.