Tavuklu, Börek Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane yufka
- 2 orta boy soğan
- 1 küçük kase haşlanmış didilmiş tavuk eti
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1’er çay kaşığı pul biber, kırmızı toz biber ve karabiber
- Tuz
Üzerine:
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağında yakılmış 1’er çay kaşığı pul ve kırmızı biber
Tavuklu, Börek Mantı Tarifi Yapılışı
- 2 tane soğan küp küp doğranıp zeytinyağında pembeleşene kadar sotelenir.
- Tavuk eti ve baharatlar ilave edilip 3 dk kadar ara ara karıştırılarak kavrulur.
- Yufka tezgaha serilip üzerine 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirilip fırçayla her yerine sürülür.
- Yufkayı yağlanmadan da yapabilirsiniz.
- İkiye katlanan yufka 10 eşit parçaya bölünüp her birine tavuk harcı pay edilip sigara böreği şeklinde sarılır.
- Bu iç harç 2 tane yufkaya çok rahat yeter arttı çünkü biraz.
- Üzerlerine hafif zeytinyağı sürülüp 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağ da yakılmış pul ve kırmızı biber gezdirilir.
- Sıcak sıcak servis edilir. denemek isteyenlere afiyet olsun şimdiden