TAVUKLU KAĞIT KEBABI / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
YAPILIŞI:
Tavukları küçük küçük doğruyoruz ve bir kaba alarak zeytinyağı ile baharatları ekleyerek marine ediyoruz.
Daha sonra soğan, havuç ve patatesleri küçük küçük doğruyoruz.
Mantarları soyup 4 e kesiyoruz.
Patates ve havucu haşlıyoruz.
Beklettiğimiz tavukları tencereye alıyoruz suyunu salmadan sosuyla birlikte soteliyoruz.
Daha sonra soğanlarımızı da ekleyip karıştırıyoruz.
Mantarı da ekleyip aynı işlemi tekrarlıyoruz.
Soğanlarla ve mantarla özleşen tavuğumuza haşladığımız havuç, patates ve bezelyeyi ekleyerek karıştırdıktan sonra salça, tuz ve suyunu da koyarak bir iki dakika karıştırarak altını kapatıyoruz.
Yağlı kağıtlarımızı serip ortasına porsiyonluk olacak şekilde yemeğimizi paylaştırıyoruz.
Eşit büyüklükte katlayip fırın tepsine diziyoruz.
Tüm yemeği pay ettikten sonra 200 derece ısıttığımız fırında 15 dakika pişiriyoruz..
Pişen yemeğimizi ortadan keserek servis ediyoruz.