TAVUKLU SARAY PİLAVI / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
1,5 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı badem içi
1 yemek kaşığı Antep fıstığı
4-5 dal dereotu
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
Bir tutam tuz
Bir tutam yenibahar
Tavuk için;
2 parça tavuk pirzola
Bir tutam tuz
1 adet soğan
1 adet havuç
3 su bardağı su
YAPILIŞI:
Pirinci derin bir kabın içinde sıcak suda 30 dakika bekletin.
Daha sonra süzüp bol su ile yıkayın.
Tavuk, havuç ve yarım soğanı ve tane karabiberi, bir tutam tuz ve 3 su bardagi su ekeleyerek, harlı ateşte haşlanmaya bırakın.
Sos tenceresinde 3-4 dakika kaynatıp, soğutarak kabuklarını ayıklayın.
Soğanı ince yemeklik doğrayın.
Dereotunu incecik kıyın.
Pilav tenceresine geniş ve yayvan bir tencereye tereyağını koyup çam fıstıklarını ve bademleri, soğan ile birlikte kavurmaya başlayın.
Fıstıklar hafifçe renk değiştirince pirinçi, Antep fıstığını, kuş üzümünü ve baharatları ekleyin.
Hepsini beraberce 5 dakika kavurup, tavuk suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın.
Tavukları didikleyip, pilava ekleyin.
Kısık ateşte 10- 12 dakika pişirip altını kapatın ve bu esnada dereotunu ilave edin.