X
X

Gelinim Mutfakta - Tavuklu Tepsi Kebabı Tarifi

20.11.2018 Salı 13:20 (Güncellendi: 20.11.2018 - 13:20)

Gelinim Mutfakta programının 20 Kasım 2018 Salı günü yayınlanan 177. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Tavuklu Tepsi Kebabı" tarifi!

TAVUKLU TEPSİ KEBABI

1 kilo kemiksiz tavuk but

10 – 15 diş sarımsak

4 adet domates

10 – 15 diş arpacık soğan

6 – 7 adet köy biberi

1 yemek kaşığı tatlı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı su

100 gr. tereyağı

5 yemek kaşığı Zeytinyağı

1 çay kaşığı Pul biber

2 çay kaşığı Kekik

2 çay kaşığı Tuz

2 çay kaşığı Karabiber

Yapılışı:

Bir fırın kabının tabanını zeytinyağıyla yağlayın. İri kuşbaşı doğradığınız tavukları yağladığınız fırın kabına üst üste olmayacak şekilde dizin.

Sarımsakları bütün olacak şekilde tavukların aralarına dizin.

Arpacık soğanlar, iri doğradığınız biberler ve dörde böldüğünüz domatesleri tavukların üzerine dizin.

Bir karıştırma kabında salçalar, tuz, karabiber, kekik ve pul biberi karıştırın.

Tavukların üzerine gezdirin.

Tereyağını parça parça tepsinin her tarafına yerleştirin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.

Sıcak servis edin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI