TAVUKLU YUFKA MANTISI / 35 dk
3 adet yufka
4 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt
2 adet tavuk göğsü (küp doğranmış)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
0,5 çay kaşığı toz acı biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay toz biber
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Önce tavukları hazırlayalım. Küp doğranmış tavukları ısıtılmış, tereyağı ve sıvıyağı kızdırılmış tavaya ekleyin ve orta ateşte pişirin. Üzerine tuz, karabiber ve toz biber ekleyip, piştikten sonra ocaktan alın.
Yufkaları elinizdeki şişin enine eşit olacak şekilde kesin. Şiş yardımıyla yufkayı rulo haline getirin ve yapışması için sonunda fırça ile su sürüp kapatın. Şişi yufka rulosunun içerisinden çıkarın. 1 parmak kalınlığında olacak şekilde yufkaları kesin.
Yufkaları kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Bir tabağa kızarmış yufkaları alın ve üzerine çırpılmış yoğurt ve sotelenmiş tavukları ekleyin.
Son olarak tereyağında kızdırılmış nane, toz biber ve pul biberli karışımı üzerine gezdirdikten sonra servis edin.