TAZE FASULYE DİPLEMESİ / 40 DAKİKA (düdüklüde yapıcaz pişirme süresi kısa 15 dk)
500 gr. taze fasulye
1 su bardağı pirinç
2 adet orta boy soğan
Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
2 adet orta boy domates
2,5 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı Tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
1 su bardağı pirinci ılık su ile ıslatın dinlendirin.
Taze fasulyeleri yıkayın ve uçlarını kesip 1 santim kalınlığında doğrayın.
Soğanları ince ince yemeklik doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Soğanı zeytinyağıyla birlikte ocağa alın, tuz ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Pembeleşen soğanlara fasulye ve domatesi ekleyerek karıştırın.
Süzdüğünüz pirinci fasulyelerin üstüne yayın.
Suyu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.
Fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Pişince üzerine tereyağında kavurduğunuz kırmızı pul biberi ilave edin.
Ocaktan aldıktan sonra karıştırın ve sıcak servis yapın.