CANLI YAYIN
TEPSİ KEBABI ve LAVAŞ / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
TEPSİ KEBABI
MALZEMELER:
Sosu için,
Üzeri için;
YAPILIŞI:
Firini 180 dereceye isitin.
Soğanı, sarımsağı rendeleyin.
Kıyma, baharatlar, ince kıyılmış maydanoz ve ince kıyılmış biberi ve yarım kapya biberi katıp iyice yoğurun.
Karışımı fırın kabına yayıp, üzerine tereyağı koyun.
Sonra su ile karıştırdığınız salçayı dökün.
Üzerine domates ve biberleri ekleyin.
25-30 dk da fırınlayın.
LAVAŞ
MALZEMELER:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1,5 su bardağı un
Yarım cay bardağı süt
YAPILIŞI:
Hamuru yoğuru dinlendirin.
3 bezeye bölüp açın.
Sac da ya da yağsız tavada pişirin.
2-3 dakikada pisecektir.