TEPSİDE İÇLİ KÖFTE 60 dk.( 30 dakika hazırlık. 25-30 dakika pişme süresi)
2 su bardağı ince bulgur
Bulgurun üzerini biraz geçecek kadar sıcak su
2 orta boy patates – haşlanmış
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet yumurta
2 çay kaşığı Kimyon
2,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı Pul biber
4 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı zeytinyağı
İç Harcı için Malzemeler
2 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr. kıyma
1 adet soğan
1 su bardağı ceviz – iri dövülmüş
yarım demet maydanoz
2 çay kaşığı Tuz
1 çay Karabiber
Yapılışı:
İç harç için, tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Kıymayı koyun tuz ve karabiber ekleyin kavurun. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin. Ardından cevizleri ekleyip kavurmaya devam edin.Soğanlar yumuşadıktan sonra ocaktan alın.İnce kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.Bulguru geniş bir kaba koyun ve üzerine sıcak suyu gezdirin.Üzerine kağıt havlu kapatarak 10 – 15 dakika kenarda bekletin.Bir kapta haşlanmış patatesleri püre kıvamına gelecek şekilde ezin, domates ve biber salçası, yumurta, kimyon, pul biber, yumuşamış bulgur, tuz ve karabiberi ilave edip yumuşak bir hamuru kıvamına gelene kadar yoğurun.Küçük bir tavada tereyağını eritin, zeytinyağını da tavanıza ekleyin.Yoğururken erittiğiniz ve karıştırdığınız yağları parça ekleyerek yoğurmaya devam edin.Hazırladığınız bulgurlu harcın yarısını pişireceğiniz cam fırın kabına alın ve tabana iyice yayın. Bu işlemi elinizi suyla ıslatarak yapın.Üzerine iç harcın tamamını yayın.Kalan bulguru da aynı şekilde elinizle düzleştirerek kıymalı harcın üzerini kapatın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.