X
X

Gelinim Mutfakta - Tulumba Tatlısı Tarifi

26.02.2021 Cuma 13:50 (Güncellendi: 26.02.2021 - 13:50)

Gelinim Mutfakta programının 26 Şubat 2021 Cuma günü yayınlanan 650. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Ispanaklı Krep Pastası" tarifi!

TULUMBA TATLISI / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

MALZEMELER:

  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kızartmak için;

  • 3 su bardağı ayçiçek yağı

YAPILIŞI:

Su ve toz şekeri karıştırdıktan sonra orta ateşte 10 dakika kadar kaynatın.

Limon suyunu da ekledikten sonra ocaktan alın ve bir kenarda bekletin.

Bir tencerede su, toz şeker, tuz ve tereyağını karıştırıp kaynatın.

Üzerine unu ilave edip sürekli olarak karıştırın ve toparlanan sert ve yapışkan bir hamur elde edin.

Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Ilınan hamura tek tek yumurtaları kırın ve karıştırarak hamura yedirin.

İrmik ve nişastayı da hamura karıştırın.

Yaklaşık 2-3 cm. kalınlığında yıldız ucun takılı olduğu krema sıkma torbasına soğuyan hamuru alın.

Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın .

Kızgın olmayan yağa hamurdan yaklaşık 5 cm. büyüklüğünde parçalar sıkın ve renk alana kadar kızarmalarını sağlayın.

Hamuru yağa atarken yağın soğuk olması oldukça önemli.

Kızaran tatlıları bekletmeden soğuk şerbete aktarın.

Şerbetini çekmesi için  beklettikten sonra servis edin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI