CANLI YAYIN
TURPLU LAHANA SARMA / 50 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
8 lahana yaprağı
İç harcı için
100 g arpacık soğan
400 g kırmızı turp
1 Arnavut biberi
100 g ufalanmış ekmek içi
5 yemek kaşığı rendelenmiş sert keçi peyniri
2 çay kaşığı Tuz
Üzeri için
Sızma zeytinyağı
Parmesan peyniri
YAPILIŞI:
Arpacık soğan, ince doğradığınız turp ve Arnavut biberini zeytinyağında soteleyin.
Ekmek içi, keçi peyniri ve tuzunu ilave edin.
Karıştırıp ocaktan alın.
Lahana yaprağını haşlayıp damarlı kısımlarını hafifçe ezin.
Harcı yapraklara paylaştırıp rulo sarın ve bir fırın kabına alın.
Üzerlerine zeytinyağı sürüp parmesan peyniri serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.