X
X

Gelinim Mutfakta - Vegan Sebze Köftesi ve Kereviz Sapı Suyu Tarifi

04.02.2021 Perşembe 13:26 (Güncellendi: 04.02.2021 - 13:26)

Gelinim Mutfakta programının 4 Şubat 2021 Perşembe günü yayınlanan 634. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Vegan Sebze Köftesi ve Kereviz Sapı Suyu" tarifi!

VEGAN SEBZE KÖFTESİ / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

Malzemeler:

  • 1 adet patates
  • Yarım havuç
  • Yarım kabak
  • Yarım kereviz
  • 3-4 dal maydanoz
  • 3-4 dal dereotu
  • 4 adet taze soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam toz kişniş
  • Bir tutam kırmızı toz biber
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığımısır unu

Kızartmak için,

4 yemek  kaşığı zeytinyağı

 YAPILIŞI:

Patatesin kabugunu soyup küp küp doğrayın ve haşlayın.

Ezerek püre haline getirin.

Tüm baharatı ekleyin.

Kabağı rendeleyin ve suyunu iyice süzün.

Havuç ve kerevizi rendeleyin.

Suyu süzülmüş olan kabak, havuç ve kerevizi patatesli karışıma katıp, karıştırın.

İnce kıyılmış yeşillikleri, sarımsağı ekleyin.

Unu da ekleyerek yoğurun.

Elimizi hafifçe ıslatarak yumurta büyüklüğünde parçalar koparı.

Yuvarlayıp ve mısır ununa bulayın ve zeytinyağında önlü arkalı kızartın.

------------

KEREVİZ SAPI SUYU

Malzemeler:

  • 1 paket kerevizin sapı
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet limonun suyu
  • 4 su bardağı içme suyu

Tüm malzemeleri blendera ekleyin ve çekin.

Elde ettiğiniz karışımı, tel süzgeç yardımıyla süzün.

Süzdüğünüz kereviz sapı suyunu afiyetle içebilirsiniz.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI