CANLI YAYIN
YAĞ MANTISI / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER:
İç Harcı İçin;
Hamuru İçin;
Yoğurt Sosu İçin;
Domates Sosu için;
Kızartmak İçin;
3 su bardağı kızartma yağı
YAPILIŞI:
Maya, şeker ve ılık suyu buluşturun.
5 dakika kabarmasını beklerken, tüm kuru malzemeleri yoğurma kabına alın.
Havuz açıp ortasına, yoğurdu, sirkeyi ekleyin.
En son mayalı karışımı ekleyip, güzelce yoğurun. Üzerini örtün.
Hamur mayalanırken, yoğurt ve domates sosu yapın.
Kıyma harcını hazırlayın.
Hamuru iki bezeye bölüp açın.
İlk açtığınız bezeye kıymayı 12 parçaya bölüp yayın.
Diğer hamuru üzerine kapatıp, çay bardağı ile kesin.
12 adet mantıyı kızartın.