CANLI YAYIN
YAZ GÜVECİ
1 kırmızı soğan
10 adet arpacık soğan
1 adet kabak
1 adet patlıcan
10-15 adet taze fasulye
1 adet havuç
2 adet domates
3 adet yeşil köy biberi
1 adet kırmızı biber
2 adet defne yaprağı
Yarım su bardağı Zeytinyağı
2 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı salça
Yarım su bardağı su
Yapılışı:
Kırmızı soğanı halka doğrayıp fırın güvecinizin tabanına dizin.
Arpacık soğanlar, küp doğradığınız kabak, patlıcan, domates, ortadan ikiye kestiğiniz fasulyeleri geniş bir kasede karıştırıp güvece alın.
Defne yapraklarını ilave edin ve güvecin üzerine zeytinyağı gezdirin.
Tuz ve baharatlarla tatlandırıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin…