CANLI YAYIN
YELPAZE PATLICAN KEBABI
1 patlıcan
250 gr kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kırmızı biber
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kekik
Sos için:
2 yemek kaşığı domates salçası
2 bardak su
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Patlıcanı ortadan ikiye daha sonra 6 dilim şeklinde üzerine dilinler ayırarak kesiyoruz.
Sosu karıştırıp yapıyoruz.
Patlıcanları gösterildiği şekilde kesip aralarını dolduruyoruz.
Üzerine sos gezdirip fırına veriyoruz.
180 derece fırında köfteler pişene, patlıcan yumuşayana kadar pişiriyoruz.