YEŞİL MERCİMEK KISIRI
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı ince bulgur
2 adet soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 bağ maydanoz
yarım bağ dereotu
3-4 dal taze soğan
2 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı Pul biber
Marul yaprakları – süslemek için
YAPILIŞI
Mercimekleri 3 su bardağı suda haşlayın. Mercimekler haşlandıktan sonra içerisine ince bulguru ekleyin ve demlenmeye bırakın.Ayrı bir tavada yarım su bardağı zeytinyağını ekleyip, ısıtın ve tavaya yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip renk alıncaya kadar kavurun. İçerisine salçaları ekleyin ve kokuları çıkana kadar kavurmaya devam edin. Mercimek ve bulgurlu harca bu soğanlı karışımı yedirin. Yeşillikleri ince kıyın, harca ekleyin, kalan yarım su bardağı zeytinyağını, tuz, karabiber ve pul biberi de ilave edip karıştırın. Kısırı bir kâseye alıp marul yaprakları ile süsleyerek servis edin.