YILBAŞI KURABİYESİ
3 su bardağı un
2 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
1 tutam tuz
90 gr. tereyağı – oda sıcaklığında
1 su bardağı +1 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 yemek kaşığı su
Çeyrek su bardağı pekmez
4 yemek kaşığı toz şeker
150 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı tereyağı
Renkli kurabiye süsleri
Yapılışı:
Un, zencefil, tarçın, karbonat ve tuzu eleyip kenara alın. Bir kapta oda sıcaklığında tereyağı ve şekeri çırpın, yumurtayı ekleyin ve çırpmaya devam edin son olarak pekmez ve suyu ilave edip tüm malzemeler tamamen birbirlerine karışana kadar çırpın. Kuru malzemeleri ilave edin ve hamur haline getirin. Hamuru iki yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açın. Kalıpla şekil verin ve kurabiyeleri fırın tepsisine dizin. Üzerlerine toz şeker serpip 180 derecede 10-12 dakika pişirin.