YOZGAT BÖREĞİ
Yarım kilogram ıspanak
1 baş kuru soğan
100 gram pastırma
1 adet domates
1 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta, karabiber
Yarım kilogram yufka
Sıvıyağ
Ispanağı temizleyip, yıkadıktan sonra, su koymadan, kısık ateşte haşlayın.
Haşladığınız ıspanağı hafifçe ezin.
Bu arada bir tavaya margarini alın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Margarinle beraber kavurun.
Domatesi rendeleyerek ilave edin.
Pastırmayı küçük küçük doğrayarak tavaya alın.
En son olarak da ıspanağı ve çiğ olarak malzemeye karıştıracağınız yumurtayı ve karabiberi ekleyin.
Yufkaların her birini 4’e bölerek içine hazırladığınız içten koyun.
Dilediğiniz şekilde sarın (muska ya da paçanga böreği gibi olabilir).
Börekleri kızgın yağa atın ve altın sarısı renk alana dek kızartın.