X
X

Gelinim Mutfakta - Yufka Kebabı Tarifi

18.02.2019 Pazartesi 13:27 (Güncellendi: 19.02.2019 - 10:44)

Gelinim Mutfakta programının 18 Şubat 2019 Pazartesi günü yayınlanan 241. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Yufka Kebabı" tarifi!

YUFKA KEBABI

500 gr kuşbaşı et

2 bardak haşlanmış nohut

2 adet yufka

2 yemek kaşığı tereyağı

2 bardak et suyu

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Nohutları bir gece önceden ıslatın ve ertesi günü haşlayın.

Yufkaları elinizle parçalayıp 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve etleri ilave ederek kavurun.

Etler bıraktığı suyu çekince ve yumuşayınca, nohutu ekleyin. Tuz ve karabiberle baharatlandırın. Yaklaşık 3 bardak et suyu ilave edin ve yaklaşık 15 dakika tekrar pişirin.

Yufka ekmeklerinin üzerine et suyunun hepsini, eti ve nohutu süzerek yedirin. Üzerine etli nohutu koyun.

15-20 dakika daha 180 derecelik fırında pişirin.

Yoğurt ve maydanozla süsleyin.

1-2 yemek kaşığı tereyağında nane ve pulbiber yakarak üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis edin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI