YUFKA KEBABI
500 gr kuşbaşı et
2 bardak haşlanmış nohut
2 adet yufka
2 yemek kaşığı tereyağı
2 bardak et suyu
2 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Nohutları bir gece önceden ıslatın ve ertesi günü haşlayın.
Yufkaları elinizle parçalayıp 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve etleri ilave ederek kavurun.
Etler bıraktığı suyu çekince ve yumuşayınca, nohutu ekleyin. Tuz ve karabiberle baharatlandırın. Yaklaşık 3 bardak et suyu ilave edin ve yaklaşık 15 dakika tekrar pişirin.
Yufka ekmeklerinin üzerine et suyunun hepsini, eti ve nohutu süzerek yedirin. Üzerine etli nohutu koyun.
15-20 dakika daha 180 derecelik fırında pişirin.
Yoğurt ve maydanozla süsleyin.
1-2 yemek kaşığı tereyağında nane ve pulbiber yakarak üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis edin.