X
X

Gelinim Mutfakta - Zarf Böreği Tarifi

13.03.2019 Çarşamba 13:21 (Güncellendi: 13.03.2019 - 13:22)

Gelinim Mutfakta programının 13 Mart 2019 Çarşamba günü yayınlanan 258. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Zarf Böreği" tarifi!

ZARF BÖREĞİ

2 adet yufka

Sosu için Malzemeler

1 su bardağı süt

çeyrek su bardağı ayçiçek yağı

yarım su bardağı su

3 adet yumurta – birisinin sarısını üzeri için ayırın

1 çay kaşığı karbonat

İç Harcı için Malzemeler

2 su bardağı beyaz peynir

Yarım bağ maydanoz

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tane kişniş

Üzeri için Malzemeler

Susam

Çörekotu

Yapılışı:

Bir karıştırma kabında sütü, suyu, ayçiçek yağını, karbonatı ve üç yumurtanın iki sarısını üç beyazını iyice karıştırarak yufkaların arası için sos hazırlayın. Kalan bir yumurta sarısını en son üzerine sürmek için ayırın. Yufkanızın birini tezgaha açın üzerine bolca hazırladığınız bu sostan sürün. İkinci yufkayı da sosladığınız diğer yufkanın üzerine açın ve yeniden sos sürün. Tüm yufkalarınıza aynı işlemi uyguladıktan sonra yufkalarınızı kenarlarından içe doğru kapatarak kare oluşturun.

Başka bir karıştırma kabına ufalanmış beyaz peynir, ince kıyılmış maydanoz, pul biber ve kişniş koyup karıştırarak iç harç hazırlayın. Hazırladığınız iç harcı kare şeklini verdiğiniz yufkaların orta kısmına doğru 4 parça şeklinde koyun ve kenarları zarf şeklinde kapatın.

Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Susam ve çörek otu serperek süsleyin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika kadar pişirin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI